Windsor Hotel – et skønt pusterum i Cairo

Rejseglimt fra Windsor Hotel i CairoEr du i Cairo og trænger til at komme lidt væk fra varmen, trafikken og de mange sælgere, så find vej til Windsor Hotel (adressen er: 19 Alfi Bey Street, Cairo, Egypt). Hotellet ligger tæt på Cairo´s centrum. Michael Palin opholdte sig der på sin rejse ”Jorden rundt på 80 dage”. Han beskrev værelserne som individuelle, nogle så store som tennisbaner, mens andre så små som et klædeskab.

Jeg selv så et par værelser. De var bestemt ikke noget at skrive hjem om. De er slidte, støvede og uden udsigt. Det er specielt baren på Windsor Hotel du skal besøge. Der kan du sidde i baren der blev brugt som englændernes officerklub før 1952.

Baren i Windsor HotelBygningen blev faktisk opført for omkring 100 år siden til den egyptiske kongefamilie. Det skulle være deres private badehus. Siden overtog den engelske hær bygningen og det fungerede som deres officerklub gennem 1940érne og vist nok helt frem til 1952. I dag kan du stadig se spor fra den tid. Der hænger fx trofæer på væggene fra officerenes jagtudflugter. I det hele taget emmer baren af charme med de skæve trægulv der knirker, og de magelige stole og sofaer, der ikke ser ud til af være skiftet ud siden englænderne forlod stedet. Betjeningen er høflig og udføres af ældre mænd i hvide jakker og sorte bukser. Baren på Windsor HotelDu kan sagtens bruge noget tid på at slappe af i baren. Prøve at lukke øjnene og fornemme hvordan stedet må have summet af snak og glassenes kliren, når englænderne morede sig og fortalte røverhistorier…

Prøv at lægge mærke til elevatoren. Den ser ud som et fortidsfund og skulle efter sigende også være den ældste elevator i hele egypten. Den stoppe oftest et skykke under eller over den valgte etage, så vær opmærksom på det.

Tjek Hotel Windsor hjemmeside

Skriv din mening