Swaziland – fredelig, smuk og forførende

Rejseglimt fra Swaziland
Så nåede vi (jeg fulgtes med 2 venner fra Danmark) til Swaziland, der ligger omgivet af Sydafrika og Mozambique. Jeg kan ikke sætte ord på det, men det var tydeligt vi var kommet ind i et andet land, for følelsen af, at være konstant på vagt, forsvandt som dug fra solen.

Udsigten fra Swaziland BackpackersVi blev kørt ind i Enzulu Valley, hvor Backpackernes ”Rolls Royce” efter sigende skulle ligge (Swaziland Backpackers – læs mere her)

WOW… det var som at komme ind på en golfbane med smukke farverige træer, og midt i det hele lå et kæmpe hus med swimmingpool. Udsigten var et kapitel for sig selv… en frodig natur med bjerge og en blå himmel, der dannede den perfekt baggrund. I baghaven gik en stor struds rundt, som om den ejede stedet.

Udsigt ud over Enzulu ValleyVi tog på en vandretur til ”The Execution Rock”. En let vandretur, men forrygende flot. Fra toppen af det lille bjerg, var der udsigt over dalen Ezulwini Valley, hvor vi boede. På vandreturen så vi hjorte, zebraer, en kæmpe hejre og nogle flodheste på behørig afstand.

Vandbøfler ved et vandhulMkhaya Game Reserve i Swaziland
Ikke langt fra hvor jeg boede, tog vi på en lille safari i Mkhaya Game Reserve (læs mere her)i den vestlige del af Swaziland. Igen stod solen fra en skifri himmel og brændte ubarmhjertigt på os. Det blev en herlig dag, ikke mindst køreturene med de lokale busse til- og fra Mkhaya Game Reserve.

Vi så en stor flok vandbøfler. De ser egentlig rimelig fredelige ud, men de bliver af mange guider, betegnet som et af savannens farligste dyr. Det er pga. de aldrig viser nogle tegn for før de angriber, og så kommer de stormende med op til 65 km/t.

Tæt på et næsehornVi oplevede næsehorn (det ”hvide” der er meget mindre aggrasivt end ”det sorte”), samt nogle elefanter, der prøvede at køle sig lidt ned i varmen, med et regulært mudderbad.

Vi boede nær denne lille landsbyDe næste dage stod på en 2 dages ”kulturel tur”, hvor vi skulle besøge en lokal familie, nogle skoler og et marked, hvor vi blev ”udsat”, for den lokale morgenmad. En klam tyk flydende grød, der skulle have meget sukker for overhovedet at blive spiselig. Denne tur blev et af højdepunkterne for hele rejsen. Det var nogle fantastiske mennesker vi mødte, ikke mindst skoleeleverne. De var søde og lidt generte. Vi fik en masse spørgsmål og blev spurgt om vi ville synge vores nationalsang.

Hmmm den kunne ingen af os huske…pinligt, så jeg fortalte dem, at jeg ville synge en sang, som synger i festligt lag. Det blev til ”det syder og bobler og gær…” De stirrede på mig med store overraskende øjne… er manden gal? Så var det deres tur. De stod op som små tinsoldater mens de sang, så vi alle gik gåsehud over hele kroppen. Det var meget smukt.

Stolt afrikaner i landsbyenVores guide var en rar og behagelig ydmyg mand, der kom med oceaner af interessante oplysninger. Vi følte os i rigtige gode hænder og belønnede ham lidt rigelig da vi tog afsked. Vi var alleenige om, det var det bedste vi endnu havde oplevet på rejsen rundt i Sydafrika og Swaziland.

Skriv din mening