Vandretur omkring Matterhorn

Matterhorn i baggrundenMin rejse til Schweiz blev til en “dans”  rundt om det imponerende bjerg Matterhorn. En vandretur du ville kunne gennemføre, uanset om du er 12 år eller 70 år og i nogenlunde form. Bjerghytterne og hotellerne på ruten sørger for du aldrig går sulten i seng og rejser du alene, så møder du men garanti andre på din vej gennem bjergene.

Her får du 10 billeder, der er en smagsprøve på hvad jeg oplevede i Schweiz alper.

Matterhorn

Matterhorn og Schönberghütte

Matterhorn tidlig morgen

Matterhorn tidlig morgen

Solnedgang i Alperne

Solnedgang i Alperne

Gletsjer tæt på Matterhorn

Gletsjer tæt på Matterhorn

Så er jeg på vej gennem Alperne

Så er jeg på vej gennem Alperne i Schweiz

Lille kapel på min vej gennem Alperne i Schweiz

Lille kapel på min vej gennem Alperne i Schweiz

Imponerende gletsjer i Alperne

Imponerende gletsjer i Alperne

Bjerghytte i Alperne

Bjerghytte i Alperne

Kabelbane i Alperne

Kabelbane i Alperne

6 kommentarer til “Vandretur omkring Matterhorn”

 1. Tak for denne fine beretning. Min mand og jeg er ved at forberede en lille tur i området til sommer :-)

 2. Hey Jannie
  Tak for din kommentar og håber I får en ritig god tur til sommer.
  Hilsen/Alan

 3. Hej Alan :-)

  Tak for din gode beskrivelse af vandring omkring Matterhorn, som jeg fandt ved en Google søgning, da jeg ønsker at komme til Schweiz og vandre i sommerferien sammen med 3 kammerater. Jeg er selv født i Schweiz, mens min far arbejdede der som flyveleder i 3 år, og jeg kunne derfor godt tænke mig at se noget mere af landets fantastiske natur.

  Mit spørgsmål lyder på, om du under turen eller igennem erfaring fra dine tidligere rejser har et bud på hvordan vi lettest finder en togrejse fra Aarhus-Zermatt?
  Jeg kan se, at man evt. kan køre til Visp i Schweiz, og videre derfra til Täsch og Zermatt. Men jeg har svært ved at finde nogle deciderede priser og rejser.
  Har du et bud på hvordan vi finder det, så vi kan sammenholde det med prisen på fly/tog eller biltur?

  På forhånd tak
  Med venlig hilsen
  Kasper Therman Sørensen

 4. Hej Kasper

  Tak for din henvendelse. Nu er det efterhånden nogle år siden jeg var i Zermatt og må indrømme jeg ikke har insigt i togforbindelser dertil. Jeg selv fjøl til Geneve og da jeg ankom købte jeg en billet direkte til Zermatt. Den var pokkers dyr…ca. samme pris t/r som flybilletten. Prismæssigt tror jeg det bedst kan betale sig at køre i bil da i er i alt 4. I skal bare parkerer bilen uden for Zermatt, da den er bilfri.

  Jeg håber I får en forrygende tur.
  Mange rejsehilsner
  Alan

 5. Hej Alan.
  Mig og en veninde vil tage turen her til Juni. Vi snakkede med et af hotellerne derfra, som siger at det er farligt at tage denne tur alene og man burde have guide ?
  Jeg har bare præcist læst modsat, at det er ture der kan gøres uden guide og kan jo se at du også har taget turen selv. Hvad er dit råd ?/erfaring ?

  Line

 6. Hej Line
  Jeg besøgte først turistinformation for at finde lidt oplysninger og spørge om forholdene og vejret. Det var nemt at finde vej og der var nogle bjerghoteller med forplejning. Når det er sagt, så skal man jo altid have stor respekt for bjerge, da vejret hurtigt kan skifte fra sol og sommervejr til kuld, tåge og dis. Som jeg husker var skiltningen rigtig fin.

  Jeg håber I får en forrygende god tur.

  Mange rejsehilsner/Alan

Skriv din mening