Parga – en lille perle

Rejseglimt fra Parga
Det er første gang siden 1987, at jeg bevæger mig ud på en charterrejse. En kammerat og jeg fik i 2002 et godt rejsetilbud til Parga i den nordlige del Grækenland…lige ud til havet. Parga er en super hyggelig by, der ligger i en lille bugt. Husene kravler op ad bjergsiderne med en utrolig smuk udsigt over bugten og havet, hvor du på en klar dag kan se Paxos og AntiPaxos. Omkring Parga er bjergene dækket af olivenlunde (der skulle efter sigende være over 100.000 oliventræer). Og små bjerge. Fæstningen ”Kasto” der ligger mellem Parga og Valtos strand giver en malerisk udsigt over området og et perfekt udflugtsmål for en times tid.

Billige rejser til Grækenland – klik her

Stemningsfyldt gade i PargaGennem Parga løber der en smal gade med et hav af restauranter, taverner, små butikker, rejsebureauer, cafeer, natklubber og meget mere. Du kommer bestemt ikke til at mangle noget. Det er hyggeligt at tage en afstikker ned ad de små smalle gader med masser af farverige blomster. Det er som en labyrent, men Parga er ikke større end du hurtigt finder vej tilbage. Der er også en lang havnepromenade med utallige restauranter. Der er altid et leben uden lige.

Parga by set fra udflugtsbådVi boede på Ginios. Et lille hyggeligt hotel i to bygninger. Hotellet ligger højt hævet over havnen og fra balkonen er der en fantastisk udsigt til havnen og fæstningen og det meste at Parga. Det er simpelthen perfekt at slappe af og nyde de lune aftener på balkonen.

Kaffen bryggede vi selv efter at have set prislejet… 15 kr. for en kop neskaffe. Vi købte ganske enkelt en lille dybkoger og et glas neskaffe, så kunne vi drikke kaffe for under 1 kr. og havde endda udsigten ud over Parga og bugten med i købet.

Borgen i Parga
I diverse brochurer og under intromødet med giuden, blev der fokuseret meget på strandene omkring Parga, men området har meget mere at byde på. Du kan fx leje en scooter (husk nu hjelmen) eller vandre til Anthousas borgen ca. 6 km fra Parga by. På vejen dertil kommer du gennem en mindre by, hvor du kan sætte dig ved en lille taverne og få en kold økl eller en bid brød. Borgen er oplyst om aftenen og er et flot skue fra Parga.

Der er mange andre muligheder for korte vandreture. Der er fx mange strande uden for Parga du kan vandre til eller du kan vandre op til toppen af bjergene, der ligger lige bag Parga.

Bådudflugt til PaxosBådudflugt fra Parga til Paxos og AntiPaxos
Du skal endelig tage ud på en bådtur. Vi tog ud til Paxos og AntiPaxos. På sejlturen så vi en flok legesyge delfiner, der svømmede i det klare azurblå hav. Et fantastisk syn. Er du ikke søstærk, er det en rigtig god ide at tage en søsygepille med, da selv helt små bølger fik båden til at gynge. Vi blev sat af på Paxos, hvor vi havde 2 ½ time til at se på øen og tage en dukkert i det klare vand.

Skønne strande ved Anti-Paxos(Et godt råd: Pas på de mange søpindsvin, der kan blive et smerteligt bekendtskab, hvis du ikke har noget på fødderne.)

Farverne omkring os var utrolige. Det var som at se på et enormt postkort, der i overdreven stand var blevet manipuleret for at se ekstra indbydende ud. Det var slet ikke nødvendigt)

Biludflugt fra Parga – ruiner og flot natur
IoanninaVi lejede en bil i Parga for en enkelt dag. Det kostede ca. 650 kr. Jeg tror faktisk det er billigere, hvis du lejer bilen hjemmefra. Vi kørte gennem et flot bjerglandskab og ind i landet. Vejene var rigtig gode. Vi gjorde et par holdt undervejs inden Ioannina og opdagede til vores overraskelse, at prisniveauet ikke var billigere end i ”turistmagneten” Parga. Ruinerne ved DodoniVi fik ikke set meget af byen Ioannina ud over fæstningen, der lå inden for en gammel bymur og ned til en større sø. Jeg tror at byen har en hel del at byde på, såsom små taverner og spændende butikker. På vej tilbage til Parga, kørte vi en lille omvej til det antikke Dodoni. Det er et arkæologisk område mellem høje bjerge hvor du kan se Grækenlands største amfiteater med plads til tusindvis.

Valtos og strandene nord og syd for Parga
Valtos strandenDe fleste tager til Grækenland for de pragtfulde strande. Vandet er flot turkis-blåt og helt fantastisk klart. I og omkring Parga er der en del strande du kan vælge mellem. Den populæreste er nok Valtos kun små 500 meter fra Pargas centrum. Det er muligt at komme op i faldskærm efter en hurtig speedbåd, leje jetski, stå på vandski og meget mere. Kyststrækningen tæt på PargaInde i selve Parga er der også et par strande du kan prøve. Den ene er Krioneri og har du mod på det, kan du vandre til Piso Kironeri eller Lishnos strand. De ligger alle vest for Parga. Du kan også tage en taxibåd til stranene for et par EUR.

Vandretur gennem olivenlunde4 vandreture omkring Parga
Vi tog ud på flere vandreture, der som regel sluttede af med en dukkert fra en af de indbydende strande. Den ene vandretur bød på ufremkommeligt terræn, men det var vist vores egen skyld. Vi medbragte gerne en fyldt crossiant eller pizza, noget frugt og drikkelse. Er der noget bedre end at spise ude i den fri natur? Det er i øvrigt også meget billigere en konstant at spise på restaurant.

Parga er vitterlig en lille perle i Grækenland. Til forskel fra at vælge en af de mange små øer som feriemål, så giver Parga i kraft af sin beliggenhed, en større frihed til at foretage sig forskellige ting, og komme på forskellige slags udflugter. På nogle hjemmesider står der, at Parga næsten ikke er berørt af turismen. Jeg vil hellere omformulerer det til: Parga er et meget populært rejsemål med et hav af spændende spisesteder, natklubber og spændende butikker. Det hele krydret med lokkende strande, flot natur og en eminent beliggenhed.

Der er ingen store hoteller i Parga, i stedet er der utallige små privatejede lejligheder og hoteller. Prisniveauet er en smule under det danske men betydelig højere end hos naboen (Tyrkiet).

Læs mere om Parga


13 kommentarer til “Parga – en lille perle”

 1. Jeg kan kun give dig ret…. Parga er en smuk perle, selvom der er mange andre der har fået øjnene op for stedet. Jeg planlægger da at tage derned til Parga igen i år, hvis jeg kan finde et godt tilbud…

 2. Jeg skal til Parga igen i år (tredie år i træk). Synes det er et fantastisk sted med rigtig megen græsk charme – gik på café (ud til vejen midt gennem Parga), “gammelfar” sad og holdt øje med det hele og “gammelmor” bød på små smagsprøver – herligt.. Fandt sidste år et større supermarked i byen, hvor det faktisk er muligt at handle dagligvarer til noget lavere priser end i de små “turist-markeder”. Glæder mig bare til at komme afsted.. er ikke sikker på jeg “bliver færdig” med Parga i år..

 3. Hejsa

  Tak for din kommentar og jeg kan kun give dig ret…Parga er lille en perle. Ja man kan vitterlig spare penge, hvis man kan finde butikker og supermarkeder, hvor de lokale selv handler, for turist-markederne er og bliver alt for dyre. Jeg håber du/I kommer afsted igen i år og får en dejlig tur igen.

  Mange sommerhilsner
  Alan

 4. Tak for nogle fede tips ti storrejser til Paris :o)
  Leif

 5. Var med datter i parga i juni 2014. Det var virkelig en oplevelse. Boede på enetiko, et hyggeligt lille lejlighedshotel med dejlig udsigt ned over byen, der er utrolig charmerende.Den lille by favner een og man bliver betaget af dens skønhed.vi kommer gerne tilbage næste år.

 6. Hej
  Det er jo efterhånden mange år siden jeg selv var der, men glad for at høre det stadig er en charmenrende by at besøge.

  Fortsat god sommer
  Alan :o)

 7. Min kæreste og jeg skal besøge Parga for første gang i næste månede.
  Dette opslag har kun fået os til at glæde os endnu mere, tak for det! :-)
  Har du nogle forslag til leje af scootere?

  Dbh,
  Tenna Larsen

 8. Hej Tenna

  1000 tak for din kommentar og jeg er altid glad når der er nogen der kan blive inspireret af mine rejsebeskrivelser.
  Jeg kan desværre ikke være behjælpelig med gode forslag til leje af scotere, da det efterhånden er mere end 10 år siden jeg har været i Parga, men jeg er sikker på I hurtigt finder et std, når I først er der.
  Rigtig god rejse
  Alan :-)

 9. hej.
  Mig og min mand står og skal afsted til Parga på lørdag. Jeg kan ikke beskrive hvor spændte vi er, efter alt det vi har positive vi har læst. I 3 år har vi været på Samos, men syntes det var tid at se noget nyt, men absolut stadig forblive i det græske. Mit spørgsmål er, er der nogen der har kendskab til om man kan lege Atv’er i Parga ? Oplevelsen er betydelig større hvis man køre på atv’er fremfor at sidde i en bil, syntes vi.

 10. Hej med jer
  Jeg kan desværre ikke selv være behjælpelig, men det kan jo være I er heldige der er en der falder over jeres spørgsmål.

  Rigtig god tur
  Alan

 11. Hej !

  Konen og jeg drager 2 uger til Parga, Hotel Athena i august – læser at der er dyrt at spise, men er der et ‘almindeligt’ supermarked med kød, fisk og grønt ?
  Vi har tænkt os selv at lave morgenmad og nogle gange en stor bøf eller lammekoteletter med salat, og spise på egen altan :-)

  Læste der skulle ligge et ved skolen/kirken ?

  Pft

 12. Hej
  Tak for din besked – Nu er det efterhånden over 15 år siden jeg var i Parga, så det er ikke uptodate info jeg kan give – MEN den gang var der flere købmænd og små “supermarkeder”, så jeg tror ikke I kommer til at mangle noget.

  Rigtig god tur/Alan

 13. Hej Morgan

  Der er et supermarked ved kirken, en fiskehandeler i byens smalle gader samt flere grønthandlere. Der er også det grønne bageri med brød og mange lækre kager…

  God tur, I kan glæde jer.

Skriv din mening