Mt. Sinai og St. Katherine

Rejseglimt fra Mt. Sinai
Jeg var på en meget populær udflugt til Mt. Sinai og klosteret St. Katherine, ca. 125 km fra Dahab eller 200 km fra Sharm el Sheikh. Populariteten forsår jeg nu til fulde.

Solopgangen set fra toppen af Mt. SinaiMt. Sinai er bjerget hvor Moses efter sigende modtog de 10 bud. For nogle er deres tur til bjerget nærmest en pilgrimsrejse. Jeg selv var på en udflugt dertil fra Dahab. Udflugten startede kl. 23.30 om natten med kørsel til bjerget og 1 ½ times let vandretur til toppen af Mt. Sinai for at se solopgangen. (Det er nødvendigt med en lygte og lidt varmt tøj, da der kan blive koldt på toppen af bjerget, der er 2.200 meter højt). Jeg var bestemt ikke ene om at nå toppen. Det fandt jeg ud af da solens første stråler ramte bjerget. Omkring mig lå flere hundrede mennesker, der havde taget samme tur.

Trods de mange mennesker, så kan jeg bestemt anbefale udflugten, da solopgangen er fantastisk flit. Solen sender et rødt-orange lys over Sinai-bjergene og skyggerne ændre sig konstant. Klosteret St. KatherineVandreturen tilbage var let, men det blev hurtigt utroligt varmt, så husk at medbringe noget vand. Klosteret der ligger på vejen tilbage, er også meget populært, og der ankommer den ene turbus efter den anden med forventningsfulde turister dertil. Stedet er måske en smule overrandt, men alligevel en god afveksling til strand og dykning.

Skriv din mening