Ferisstemning på Kreta

Chania på Kreta
Efter den uhyggelige lange kolde vinter, trængte jeg til lidt sol og varme. I begyndelsen af maj tog jeg 4 dage/3 nætter til Kreta. Lavprisselskaberne var netop begyndt at flyve til Kreta, og da det stadig var uden for sæsonen, var billetterne forrygende billige. Jeg valgte at overnatte 3 forskellige steder, så jeg kunne få en ide om, hvad Kreta havde at byde på.

Jeg landede i Chaina lufthavn. (Der er hæveautomater i lufthavnen og der er både taxier og busser uden for terminalen). Althea VillageJeg kørte straks til Althea Village
i Kato Daratso, ca. 4 km uden for Chaina. Stedet er nærmest bygget som en lille græsk landsby, med både hotelværelser og lejligheder. Det hele var faktisk meget smagfuldt, rent og flot vedligeholdt. De mange blomster som bougainvillea og jasmin satte virkelig kulør på området. Der var 2 swimmingpools og børnene kunne boltre sig i 2 mindre børnepools eller på den lille legeplads. Jeg mener der er masser af underholdning på stedet i løbet af højsæsonen. Hvis du hellere vil bade i havet, så var der ikke mere end 5-600 meter til strandene Agii Apostoli og den mindre sandstrand Iguana Beach.

Kato Daratso var et rigtig godt udgangspunkt for udflugter, så du kan nemt kombinere badeferien med en masse aktiviteter og udflugter. Nogle foretrækker Kato Daratso frem for Plataniás, da man er meget tættere på Chania centrum, bor ved børnevenlige strande og hvor der er rigtig gode indkøbsmuligheder. Men det er jo en smagssag.
Ser mere og bestil Althea Village her

Chaina – Kretas hyggeligste by
Havnen i ChaniaJeg tog et smut ind til Chaina, som alle havde fortalt mig, skulle være Kretas hyggeligste by. Jeg gik ned til havnepromenaden der er opført i typisk veneziansk stil. De smukke husfacader i utallige nuancer, de mange taverner, barer, restauranter, små butikker og krogede gader, gav en helt speciel stemning. Jeg slentrede bare rundt i gaderne, langs havnepromenaden og kiggede på de små traditionelle fiskerbåde og sugede alle indtrykkene til mig. Det eneste minus var de ivrige tjenere, der stod ved restauranterne med menukortene klar og stoppede alle der kom forbi. Det kunne jeg godt have undværet.

Restaurant Semiramis – et super god sted at spise i Chaina
Jeg var blevet anbefalet Restaurant ”Semiramis”, der ligger et par gader bag havnepromenaden. Restauranten ligger udendørs i en gamle ruin, med bourgonvillea der kravler op og ned af væggene. I midten er der en gammel brønd og musikere sørger for levende musik. Alt sammen noget der tilføjer en helt fantastisk atmosfære til stedet.
Inden den bestilte mad kom ind, blev jeg budt på en lille raki og efter manden nogle hjemmelavede græske æbleskiver med loukoumades, der er en form for græsk honning. Super lækkert.

Mod Rethymnon
Udsigten fra Odyssia BeachDagen efter kørte jeg til Odyssia Beach ca. 3 km uden for Rethymnon. Stedet lå lige ud til en lang sandstrand. Stedet henvendte sig både til par og familier med børn. Værelserne var enkle, men det er hvad man kan forvente af et 3-stjernet feriested. Der var en fed pool uden for og ved siden af den restauranten, der havde både inden-og udendørs servering.
Ser mere og bestil Odyssia Beach her

Reythymnons gamle bydelReythymnon – græsk atmosfære i den lille havn
Reythmnon lignede på mange måder Chania, men havnemiljøet var bare i mindre målestok. Her slentrede jeg også bare rundt som alle de andre turister og nød stemningen. Jeg købte ikke noget i de mange farverige butikker, men har du shopping-genet med, så husk kreditkortet 😮
Det var muligt at gå hele vejen fra feriestedet, Odyssia Beach til Reythmnon på ca. 3 kvarter til en time. Der var masser af barer, cafeer, og restauranter på strækningen…og butikker selvfølgelig. Hvis du går om dagen, kan du jo også kaste dig ud i bølgerne fra stranden og køle lidt af.

Videre mod Hersonissos
Blue Bay ResortSå skulle jeg pakke kufferten endnu en gang, for jeg skulle videre til mod Hersonissos. Her boede jeg på Blue Bay Resort tæt på fiskerbyen Agia Pelagia. Dette ressort var lige en klasse bedre end de andre steder, jeg havde boet på. Der var en forrygende udsigt til havet og bugten Mononaftis fra restauranterne, pool-området og alle værelserne. I sommermånederne skulle der være masser af aktiviteter for alle aldre med sportsgrene i højsædet og konkurrencer og levende musik hver aften.
Ser mere og bestil Blue Bay Resort her

Elounda – de unge, smukke og riges legeplads
Havnen i EloundaDet er ikke kun de kendte og rige, der har fundet Elounda, men også os andre ”dødelige”. Det var en hyggelig lille by, der for få år siden var en lille søvnig fiskerlandsby. I dag ligger lystyachterne på stribe og udkonkurrerer fiskerbådene. Butikkerne, restauranter og barer var ret eksklusive, men stedet besad stadig en hyggelig atmosfære. Området var nok mest til par, der vil have en romantisk ferie på Kreta.
Fra havnen i Elounda, kan du tage en bådudflugt til Spinalonga øen, hvor de spedalske blev sendt ud og levede en isoleret tilværelse. I dag er øen en stor turistmagnet.

Papadakis Villas & Apartments Papadakis Villas & Apartments
 – min favorit på Kreta
Jeg opdagede ved et tilfælde det lille familiedrevne feriested, Papadakis Villas & Apartments mellem Koutouloufari og Hersonissos. Stedet er måske kun til et par stjerner, men til gengæld er hyggen og atmosfæren til 5 stjerner. Der er kun 15-16 lejligheder, der er enkelt indrettede, men miljøet med masser af blomster i store krukker, poolen, små altaner og den traditionelle farvekombination, blå og hvid, gør bare man føler sig hjemme, så snart man træder ind på stedet. Som ”rosinen i pølseenden” er der familien, der gør alt for du har det godt. De serverer fx super billige hjemmelavede retter i baren og er bare hjælpsomme med alt.
Ser mere og bestil Papadakis Villas & Apartments her
Fra Papadakis Villas & Apartments kommer du nemt til stranden…der er kun få hundrede meter, så det er bare en rask gåtur. I baglandet ligger bjergene og du er ikke langt fra Hersonissos, hvor der virkelig er gang i den.

Jeg nåede meget på Kreta, ja faktisk en stor del af den nordlige del, men bjergene manglede jeg at se. Jeg tror virkelig den oplevelse ville have givet et bredere og mere fuldstændigt billede af Kreta som rejsemål. Der var skam super hyggeligt langs kysten, specielt havneområderne og de gamle bydele, men det var alligevel noget man kan finde så mange andre feriesteder. Jeg tror en køretur, lidt vandring og et par overnatninger i bjergene, vil gøre hele forskellen og få Kreta til at stå ud som et rejsemål, der bare har noget for alle.
Jeg må komme tilbage elle du kan selvfølgelig selv skrive en kommentar, hvis du selv har været i bjergene.

Skriv din mening