Camel Fair i Pushkar

Efter to måneder gennem Indien var alle mine sanserne vitterlig kommet på overarbejde, og der ventede endnu mere. Det var hårdt at rejse alene rundt i Indien som backpacker, og må indrømme, at det tog med næsten ½ år, før det for alvor gik op for mig, hvilken helt igennem fantastisk oplevelse Indien havde været. Jeg kunne fortælle om utallige oplevelser, men en af de største var den lille by Pushkar, der ligger mellem Jaipur og Jodhpur i ørkenstaten Rajasthan.

Billederne er på vej :-)

‘Den lille by Pushkar er koncentreret rundt om en lille sø og legenden siger, at den tidligere var omgivet af 500 smukke templer og 50 storslåede paladser. Der er ikke helt så mange i dag, men det er skønt at gå ned til søen via de smalle støvede gader. Der er et helt fantastisk leben og farverne fra kvindernes beklædning og krydderierne i de små lokale butikkerne er smukke og klare som farverne i en regnbue.

Pushkar er godt besøgt af pilgrimme og ikke mindst rejsende fra hele verden. Hvis du har mulighed for at komme til Pushkar sidst på året, så afholdes den enorme Pushkar Camel Fair (2011: 6.-9. november og 2012: 24.-27. november). Byen bliver mildest talt omringet af handlende med tusindvis af kameler, køer og heste. Prøv at vandre ud midt i det hele…det er som at træde ind i en helt anden verden…eller en gigantisk filmkulisse i en stor Hollywood produktion…men dette er virkeligt. Husk endelig kameraet for motiverne står i kø og venter på dig. Hvis du vil have det bedste overblik af det hele, så ligger der nogle høje klipper, hvor du virkelig får en ide om hvor stor Pushkar Camel Fair er. Rejsende har da også fået øjnene op for det og valfarter til byen i hobetal. Det har selvfølgelig fået priserne på overnatninger i perioden til at stige helt vanvittigt. Så et godt råd er at booke overnatning i rigtig god tid. Uanset hvad…så er det en oplevelse for livet.

Skriv din mening