Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve

Zebra
På min rejse gennem Sydafrika til Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve, mødte jeg endelig nogle af mine gode venner, der også rejste rundt i landet. De havde booket sig ind på en 3 dages ”pakke”, der inkluderede ophold på et enkelt med pænt guesthouse/resort, en safari i Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve, en til St. Lucia Wetland samt en danseopvisning af Zuluerne. Jeg kunne heldigvis også nå at komme med på samme arrangement. Stedet vi skulle overnatte (kan desværre ikke huske navnet), lå godt gemt af vejen i et tæt bevokset område.

Så skal vi på safari i Hluhluwe-Umfolozi Game ReserveEndelig var det tid til Sydafrika rejsens første safari i Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve. Den blev åbnet i 1895 og er en af Afrikas ældste Game Reserve. Vi havde fået de bedste pladser tæt på guiden (en herlig lille fætter med en enorm viden om dyerne og området). Solen skinnede fra en skyfri himmel og temperaturen blev bare ved med at stige. Det var noget der påvirkede vildtet, så de ikke var så aktive. I starten så vi stort set ikke skyggen af elefanter ( dagens mål), men endelig dukkede en op på lang afstand. Vi var alle begejstrede og fotograferede løs og så slet ikke en hanelefant, der pludselig stod lige foran os.

En ung han elefant så sig sur på os...Det var en ung ”lømmel”, der havde ørene slået ud, som tegn på aggresivitet. Den skulle da også til at markere sig og begyndte at løbe lige mod os. Guiden bakkede, pigerne skreg og jeg fik heldigvis taget mig sammen til at fotografere. Der skete ikke noget pga. guidens hurtige reaktion og kendskab til dyrerne. Senere begyndtedyrerne at dukke op.

Enorm giraf kom gående forbi osVi så enorme giraffe komme gående i deres karakteristiske vuggende gang, vildsvin, ørne, zebrarer og et par enorme næsehorn op. Guiden stoppede og gjorde tegn til at følge ham. Han hoppede simpelthen ud af føresædet og listede forsigtigt nærmere. Vi gloede på hinanden, adrenalinet pumpede i hele kroppen, men vi fulgte trop. Vi var på et tidspunkt mindre en 10 meter fra næsehornene. WOW et sus.

Flodhest i St. Lucia WetlandSt. Lucia Wetland
Dagen efter kørte vi med samme guide til St. Lucia Wetland. Det var kun os og guiden. Vi nød hans selskab og det var vist gensidigt, for som han sagde; det er ligesom en familieudflugt.. Han sørgede godt for os, fortalte vidt og bredt om St. Lucia Wetland og lavede en masse sjov med os.  Sidst på turen kom vi ud på en lille flodtur. Der fik vi set masser af krokodiller og ikke mindst snesevis af flodheste. Det var fantastisk at se flodhestene i sit rette element i floden. Det er svært at forstå, at disse store ”spærreballoner”, der ser så fredelige ud, står for langt de fleste angreb og drab på mennesker i hele Afrika.

Zulu dansZulu show
Vi var noget betænksomme da vi skulle til  danseshowet med zulierne. Det startede også meget uinspirerende, men da dansen startede, kom der hurtigt mere ”liv i kludene og det store hvide smil kom frem. Smil til fotografen :o)Vi fik taget en masse billeder og fik et flot gruppebillede med nogle af danserne. Det virkede ikke opstillet og det var da også kun mine 2 venner og mig som et par af danserne absolut ville have med på et billede.

Læs mere om Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve

Skriv din mening