Dahab i Egypten

Rejseglimt fra Dahab og jeepsafariJeg havde hørt at Dahab på Sinai halvøen skulle være Egyptiens svar på Thailands Koh Tao og backpackernes foretrukne sted. Dahab ligger 80 km nord for Sharm el Sheikh og det er nemt at finde en bus dertil. Stedet har en meget afslappende atmosfære, trods der er utrolig mange yngre backpackere.

Der er en strandpromenade med et hav af restauranter og cafeer. Prisniveauer er betydeligt billigere end i Sharm el Sheikh. Dykkermulighederne er uendelige og du kan på få dage erhverve dig et PADI dykkercertifikat. Du har også fine snorkle muligheder, hvis du bare vil ligge i vandoverfladen og nyde de mange smukke farver. Visse steder skal du blot 50 meter ud, hvorefter der er en næsten lodret koralvæg, der fortsætter 15-20 meter ned. Strandene er i Dahab, men ikke med det fine sand. Det er nærmere som småsten og det er en god ide at have noget på fødderne. I Dahab har du også utallige muligheder for aktiviteter ud over dykning. Du kan fx komme på kamel- og jeepsafari ud i ørkenen samt til Sinai-bjergene.

På jeepsafari i SinaiJeg selv tog på en jeepsafari med 6 andre. Vi kørte først ud til White Canyon, hvor vi blev sat af og vandrede i 1 ½ time gennem smukke kalkstensbjerge, som Sinai er så kendt for inden vi nåede frem til en lille oase med en beduin-camp. Her kunne vi slappe lidt af og spise frokost (i selskab med 1 million fluer), mens solen var på sit højeste. White Colored CanyonDernæst til Colored Canyon som overrasker med sine mange farver. Deraf navnet selvfølgelig, hvilket du bedste kan sætte dig ind i hvis du besøger stedet. Vi kom ud på en kortere vandretur i området… og hold da op hvor jeg fik taget billeder.

På vejen tilbage til Dahab stoppede vi ved Nuweiba. Stedet er kendt efter en lokal fisker (Abdallah) fik en fantastisk kontakt til en delfin (Olin). Gennem Colored CanyonJeg oplevede ham. Han stod i vandkanten og kaldte. Der gik ikke længe før delfinen Olin kom svømmende. Han sprang i vandet og svømmede sammen med den. Et helt fantastisk syn. Jeg hoppede i vandet (sammen med en snes andre rejsende) og var heldig heldig at komme helt tæt på den. På et tidspunkt kom den så tæt på mig, at dem strejfede mig. WOW… jeg fik gåsehud over hele kroppen og vil aldrig glemme det. Nuweiba i 2000De andre prøvede også at komme tæt på den, men jeg tror de var alt for voldsomme i deres forsøg på at røre ved den, hvilket blev kvitteret med et bid i hånden hos den ene. Selvforskyldt…
Det hele var en herlig tur jeg på det varmeste kan anbefale.

Skriv din mening