Borneo venter

Orangutang fra Sepilok på Borneo6. februar 2009:
Forventningens glæde er en stor del af en rejse. De sidste par måneder har jeg forberedt mig til mit møde med den Malaysiske del af Borneo. Guidebogen er allerede gransket godt igennem, malariapillerne er købt (Malerone) til den formidable sum af ed 740 kr. for 24 stk., solcreme og nogle lette t-shirts. Flybilletterne har jeg og ruten går via Singapore, hvor jeg har en overnatning på vej ud og hjem. Jeg bookede et 2-stjernet hotel i Singapore hos FDM travel, da jeg ankommer ret sent. Forsikringen er også i hus og selvfølgelig har jeg købt en årsforsikring. Det kan hurtigt betale sig, hvis du bare rejser et par gange på ét år.

Min “plan” efter Kota Kinabalu i delstaten Sabah, hvor jeg lander d. 17. februar, er toppen af Mt. Kota Kinabalu og måske lidt vandring i området. Sepilok orangutang rehabiliteringscenter står også højt på min “To Do liste”. Det er et center der ligger øst for Mt. Kota Kinabalu. Centeret går helt tilbage til mit fødeår 1964. Det havde/har til formål at resocialisere små forældreløse orangutangunger. Mit første møde med de charmerende skabninger var i Bukit Lawang i det nordlige Sumatra tilbage i 1991. Det var et møde der printede sig fast på min nethinde og jeg lovede mig selv, at det ikke skulle være  sidste gang jeg ville hilse på de herlige charmetrolde. Jeg regner også med der bliver tid til en dag på en eksotisk strand… Men her kan du følge min rejse, hvis jeg ellers får tid og adgang til internettet og min hjemmeside. Hvis ikke, så må du være tålmodig og vente med rejsebeskrivelsen til jeg er hjemme igen.

Jeg håber også at komme nogle dage ind i Borneos enestående regnskov og bo i en camp. Jeg vil se om jeg kan komme på en arrangeret tur, så jeg dels får selskab af andre rejsende, men også så alt er tilrettelagt (transport, guide, udflugter, overnatning og mad) da min tid er begrænset.

11. februar 2009:
Så har jeg bestilt de første 2 overnatninger i Kota Kinabalu på Step-Inn Lodge. Det klarede jeg via nettet på www.stepinlodge.com. Der kom en bekræftelse inden for 24 timer… det er da flot. Jeg bestilte overnatning i en sovestue for ca. 50 kr. pr. nat. Stedet er anbefalet i Lonely Planets guidebog om Borneo fra 2008. Nu bliver det spændende om stedet kan leve op til det.

14. februar 2009:
Så er rygsækken pakket. Penge, pas, kontanter, visakort og ikke mindst rejsedokumenter. Jeg har fået taget kopier af det hele, men skulle uheldet være ude, så har jeg samlet alt i en af mine mailbokse, så jeg altid kan komme til dem. Det er altid en god sikkerhed.

Så  er mit 2-stjernede hotel i Singapore bekræftet. Hotellets navn er Fragrance-Ruby. Det er en hel hotelkæde i Singapore, med pæne, enkle hoteller et par kilometer fra centrum til en fornuftig pris: Læs mere om Fragrance Hotellerne.

Her kan du læse min rejsebeskrivelse fra Borneo og om den levede op til mine forventninger.

Skriv din mening