En uhyggelig oplevese der endte godt

Jeg kigger ud over Blyde River Canyon
Blyde River Canyon og Sabie

Jeg fulgtes stadig med mine gode venner fra Danmark. Efter nogle overraskende interessante og lærerige dage i Swaziland var vi Tilbage i Sydafrika. Vi rejste stadig rundt med BAZ BUS og gjorde stop i Nelspurit. Byen virkede som en ”rig” og velorganiseret by. Området hvor vi boede osede af penge og store villaer var gemt bag kraftige træ- eller stål porte og mure, der var forsynet med skarpe glasskår på toppen eller i nogle tilfælde pigtråd. Vi følte os alligevel sikre i området, også da vi gik ind til centrum og vandrede rundt i shoppingarkaden.

Det hele ændrede sig på en brøkdel af ét sekund. Da vi var på vej hen til en netcafe, var det som alle mine sanser råbte ”vagt i gevær”. Gaden skiftede hurtigt karakter til det forsømte og en masse lokale stirrede på os. Vi vendte hurtigt om, men for sent. Pludselig var jeg omringet af 3 gutter, der dukkede op som trold fra en æske. De ignorerede fuldstændigt de 2 piger jeg fulgtes med og koncentrerede sig 100 % om mig. Den ene flåede min lårlomme af mine bukser, så min pung røg ned på fortorvet. En anden forsøgte at vriste min lille rygsæk fra mig og den sidste afleverede en knytnæve i ansigtet på mig, da jeg var nede i knæ for at snuppe min pung. Det må være adrenalinet der pumpede løs i min krop, der gjorde at jeg kunne løsrive mig og få mine ting igen.

Vi løb derfra, men skulle kun nogle få meter væk, før de lokale stoppede op på stribe, som var der en usynlig ”grænse”. Nu endte det hele jo godt, så i dag er det en god historie, men det viser , hvor hurtigt tingene kan ske.

Blyde River Canyon i SydafrikaOm eftermiddagen lå vi ved guesthouset swimmingpool. Vi kunne ikke undgå at overhøre en samtale med en ung pige og en frisk yngre mand fra Nelspurit. Han tilbød hende at vise området, hvis hun betalte for benzinen. Hun lød meget usikker over at skulle være alene med ham… det var vi da overbeviste om, så vi ”tilbød” at være med til at betale, hvis vi kunne komme med. De var heldigvis begge med på ideen, så næste morgen blev vi hentet og så gik det ellers derudaf. Vejret var ikke ligefrem med os, men lige ved et udsigtspunkt, hvor der kun var dis og tåge, kom et lavtryk og nærmest sugede disen væk, som en effektiv Nilfisk. Vi stoppede flere gange ved Blyde River Canyon (verdens 3. Største canyon) for at tage billeder. Læs mere om Blyde River Canyon

Rejseglimt fra Pilgrims RestUdsigten var helt utrolig. Vi stoppede i Pilgrims Rest (en tidligere guldgraverby, hvor guldeventyret stoppede i 1972, hvorefter byen blev købt og renoveret. I dag fungerer byen som et ”levende museum”). Bourkes Luck Potholes var unikke, flere vandfald og havde vi mod til det, var der en Bungy Jump på mere end 100 meter.

Særprægede formationerDet blev en rigtig god dag, for vores ”chauffør” kunne virkelig fortælle en masse interessante ting om stederne og i det hele taget om livet i Sydafrika. Vi blev sat af i den lille by Sabie efter mørkets frembrud. Vi fik en varm modtagelse af ejeren af Sabie Backpackers. Læs mere om Sabie Backpackers

Sabie ligger ca. 80 km fra Krüger National Park, i et bjergrigt område med verdens største menneskeskabte skov. Efter en god nats søvn skulle vi ud og prøve White Water Tubing ned ad en lille flod med en masse ”rapids”. WOW… for en tur. Det så drabeligt ud, men efter jeg var kommet gennem den første strømhvirvel, blev jeg straks fortrolig med det hele. Guiden (Pieter) var en fin fyr og super opmærksom, så vi følte os alle i gode hænder. Det blev en forrygende formiddag.

Smukt vandfald 1/2-1 times kørsel fra SabieDa mine 2 venner skulle videre blev jeg nogle dage mere i Sabie. Jeg fik arrangeret en tur på hest gennem området og en køretur med en der var den stolte ejer af en ”Bobel”. En tunet ældre model VW. Der var i det hele taget masser at tage sig til og hvis jeg bare ønskede at slappe af, så var der et par gode cafeer og barer i byen. Jeg kedede mig bestemt ikke.

(Jeg har desværre ikke mange billeder fra dette område da kameraet strejkede)

Skriv din mening