2 dage i Ayutthaya

Rejseglimt fra Ayuttaha i Thailand
Jeg har været utallige gange i Bangkok, så på denne rejse måtte det være på tide at kigge nærmere på den gamle kongeby, Ayutthaya. Det var Thailands hovedstad tilbage i 1350-1767. Ayutthaya ligger knap 100 nord for Bangkok. Du kan komme dertil på arrangerede dagsudflugter, men hvorfor ikke selv tage toget dertil og oplev byen i dit eget tempo?… det gjorde jeg.

Til Ayutthaya via vandvejen fra Bangkok er muligJeg tog en af de tidlige togafgange til Ayutthaya. Det tog omkring 1½ time. Da jeg ankom til Ayutthaya og stod af, blev jeg ærlig talt lidt skuffet, men det ændrede sig heldigvis meget hurtigt. Der var templer overalt. Nogle ikke meget mere end forfaldne ruiner, mens andre stod i al deres pragt. Efter jeg havde fundet et lille guesthouse, lejede jeg en cykel og kørte tilfældigt rundt. Det er egentlig ikke historien jeg går så meget op i, det er stemningen og hele forestillingen om, hvordan det måtte have set ud for 100 eller 500 år siden. Jeg hoppede også på en longtailbåd for at se Ayutthaya fra en anden vinkel. Det kan bestemt anbefales. Havde jeg tænkt på det, havde jeg nok foretrukket at tage en båd hele vejen fra Bangkok. Det skulle være en meget seværdig tur, men det nåede jeg ikke, da jeg skulle nordpå efter Ayutthaya.

Natmarked i AyutthayaPrøv en af de små madboder i Ayutthaya
For mig er et af højdepunkterne på en rejse, at finde en natbazar med små madbode og prøve de forskellige lokale lækkerier. Der var heldigvis et i centrum af Ayutthaya. Jeg gik lidt rundt og udvalgte et sted med en masse lokale, der sad og spiste. Det er også en rigtig god indikator for om det er et godt sted, og så er du helt sikker på, at der er en hurtig omsætning af råvarerne og de er friske. Her var det en lille familie der ejede stedet. De lyste op da jeg kom og satte mig hos dem. Jeg fik simpelthen en helt ”royal” betjening. Tempel i AyutthayaJeg bestilte lidt forskelligt fra menukortet og alt sammen var bare så utrolig lækkert… og utrolig billig. Næste aften måtte jeg tilbage til samme sted. Der fik jeg om muligt en endnu varmere modtagelse og manden dristede sig også til at sætte sig ved mit bord. Han var en af de få jeg havde mødt i Ayutthaya eller rettere i Thailand, der ikke kunne et ord engelsk, men det gjorde ikke noget. Med lidt fagter, lyde og store smil var vi hurtigt på ”talefod”.

Næste morgen fortsatte jeg med toget nordpå, men det er en helt anden historie.

Skriv din mening